Επίθεση από μέλισσα ισχυρίζεται ότι δέχτηκε ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ που έχασε τον έλεγχο του οχήματός του το μεσημέρι της Τρίτης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδεσσας, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να καρφωθεί σε μάντρα επιχείρησης.

«Τί συνέβη»
Από το ατύχημα τραυματίστηκαν 12 άτομα – ανάμεσά τους και ο οδηγός – από τους συνολικά 25 επιβαίνοντες του λεωφορείου.

Οπως δήλωσε στο voria.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης, επικαλούμενος τον οδηγό του λεωφορείου τον οποίο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο «μόλις βγήκε από το φανάρι του Αγίου Αθανασίου, στον δρόμο Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, και πριν καν προλάβει να γεμίσει όλες τις ταχύτητες του λεωφορείου, δέχθηκε επίθεση από μέλισσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να καρφωθεί στη μάντρα επιχείρησης».

«Αγιος μας έσωσε από τα χειρότερα»
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ πήγε στην εκκλησία για να ανάψει κερί διότι, όπως είπε, «Αγιος μας έσωσε από τα χειρότερα».

«Ευτυχώς την ώρα εκείνη, στο αντίθετο ρεύμα είχε ανάψει κόκκινο. Αυτό μας έσωσε από τα χειρότερα καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να σημειωθεί σύγκρουση είτε με κάποιο φορτηγό είτε με κάποια ΙΧ», ανέφερε ο κ. Τσόλης.

Τόνισε, επίσης, πως ήταν σημαντικό και το γεγονός ότι το λεωφορείο δεν είχε προλάβει να αναπτύξει ταχύτητα καθώς μόλις είχε βγει από κόκκινο φανάρι.

Επιβάτης: Νόμιζα πως είχε χάσει τις αισθήσεις του
Σε ερώτηση, εάν το ΚΤΕΛ αποδέχεται αυτήν την εκδοχή του οδηγού, ο κ. Τσόλης ανέφερε πως «τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε τα αίτια του ατυχήματος» και πρόσθεσε ότι «στην κατάσταση που ήταν σήμερα ο οδηγός δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στο θέμα αυτό».

Και πρόσθεσε ότι επιβάτης του λεωφορείου του είπε πως είδε τον οδηγό σκυμμένο στο τιμόνι, νομίζοντας πως είχε χάσει τις αισθήσεις του.