Στις 10 και 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Pomegranate Wellness Spa Hotel Χαλκιδικής το Σχολείο Τουρισμού OnTour, η μεγάλη αυτή πρωτοβουλία που έχει στόχο να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όσους άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της Χαλκιδικής.

Τις εργασίες του διημέρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως και οι συμμετέχοντες, οι οποίοι, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το διεθνές πανεπιστήμιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι και αυτή την ώρα οι συμμετοχές φτάνουν τις 380. 

Θυμίζουμε ότι το Σχολείο Τουρισμού On Tour είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Στόχος του Σχολείου είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες. Στο διήμερο Σχολείο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα. Το διοργανώνει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. Την ομάδα επαγγελματιών, που πλαισιώνουν την τοπική διοργάνωση ηγείται ο Local Ambassasor και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κύριος Γρηγόρης Τάσιος. Όπως τόνισε ο κ. Τάσιος “τα οφέλη είναι μεγάλα για όσους παρακολουθήσουν τις εργασίες καθώς στον κλάδο του τουρισμού υπάρχουν διαρκώς νέα δεδομένα“. 

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, τελεί υπό την ακαδημαϊκή Αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Communication Effect και η Ε-Survey.

Πρέπει να τονιστεί ότι κατά τη δεύτερη μέρα του Σχολείου θα γίνουν τα workshops, 3 στον αριθμό, με συμμετοχή 30 ατόμων έκαστο. Αυτό είναι και το στοιχείο που διαφοροποιεί τη φετινή διοργάνωση σε σχέση με πέρσι. Για παράδειγμα θα συζητηθούν η ασφάλεια στα ξενοδοχεία, το ψηφιακό μάρκετινγκ στις τουριστικές επιχειρήσεις, (για τις απευθείας κρατήσεις), θέμα πολύ επίκαιρο λόγω Thomas Cook και η επικοινωνία ως εργαλείο.

Θα υπάρχει επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης δωρεάν μεταφορά από Σιθωνία και δήμο Αριστοτέλη προς την Κασσάνδρα.

Στην περίοδο 2018-2019 το Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξίδεψε εκτός από τη Χαλκιδική σε Ναύπλιο,  Χίο, Λήμνο, Όλυμπο και  Κεφαλλονιά. Είχε 2200 συμμετέχοντες περίπου, φιλοξένησε 45 ομιλίες και 12 εργαστήρια, με 29 εισηγητές, 78 εθελοντές και 160 χορηγούς.