Δήμος Νέας ΠροποντίδαςΕκπαίδευσηΧαλκιδική

To ΓΕΛ Μουδανιών συμμετέχει στο πρόγραμμα Εράσμους

Εχουν προγραμματιστεί δράσεις για την προβολή της Χαλκιδικής

Το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών για τα σχολικά έτη 2018 – 2019 και 2019 – 2020 έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus+ 2018-1-DE03KA229-047536_2 με τίτλο “Migration biografies – Europe on the move”.

Στα πλαίσια αυτού  του προγράμματος καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες του σχολείου επισκέφτηκαν ήδη το Μπάρι στην Ιταλία, το Πλάνεγκ στην περιοχή του Μονάχου στη Γερμανία και το Πόρτο στην Πορτογαλία. Την εβδομάδα 7-11/10/2019, 7 καθηγητές και 21 μαθητές των παραπάνω περιοχών θα επισκεφτούν τα Νέα Μουδανιά και το ΓΕΛ.

Στα πλαίσια αυτής της κινητικότητας έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δράσεις -άλλες σχετικές με το θέμα του προγράμματος (ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων) και άλλες σχετικές με την παρουσίαση και προβολή της περιοχής του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα την Τρίτη 8-10-19 στις 10:00 π.μ. ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας κος Μ. Καρράς θα υποδεχτεί τους μαθητές και τους καθηγητές του προγράμματος στο Δημαρχείο. Θα ακολουθήσει κέρασμα εκ μέρους του Δήμου και επίσκεψη στον Ιουστινιανό στα Φλογητά με ευθύνη του δήμου.

Ακόμα την Παρασκευή 11-10-19 στις 9:00 και μέχρι περίπου τις 11:00 π.μ. θα διεξαχθεί ένα πρωτότυπο Refugee Simulation. Game σε όλη την έκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος Μουδανιών.

Ενώ θα εξελίσσεται ένα κυνήγι θησαυρού, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή (στα πλαίσια του εφικτού) με τη δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος όταν φεύγει από τον τόπο του (χωρίς τη θέλησή του) και προσπαθεί να βρει τα βασικά σε έναν νέο τόπο. Η δράση, πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντάσσεται και στα πλαίσια του εορτασμού των Erasmus days.2019.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close