Αποτελεί μία εκ των μακροβιότερων τηλεοπτικών παραγωγών στην ελληνική τηλεόραση, καθώς φέτος μπαίνει στον ένατο χρόνο «ζωής».

Εχει αγαπηθεί και «αγκαλιαστεί» από τον κόσμο που συμμετέχει ενεργά στις παρουσιάσεις που κατά καιρούς γίνονται, χαρίζοντας παράλληλα υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Ο λόγος γίνεται βεβαίως για το «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» που ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη πρεμιέρα του για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου λοιπόν στις 9 το βράδυ θα προβληθεί το 1ο επεισόδιο για την Κεντρική Μακεδονία στην TV 100, ενώ την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 14:00 θα «παιχτεί» σε επανάληψη.

Τίτλος του πρώτου επεισοδίου «Γεύση, Παράδοση, Πολιτισμός» στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Λίγα λόγια για το «Πολιτιστικό Ημερολόγιο»

Η τηλεοπτική παραγωγή είναι θεματική και σχετική με τον πολιτισμό.

Στα 8 χρόνια που βρίσκεται στον… αέρα έχει ασχοληθεί τόσο με το λαϊκό μας πολιτισμό αλλά και με πρόσωπα που ξεχωρίζουν με τον τρόπο που προσεγγίζουν τις διάφορες μορφές της τέχνης.

Ο  τρόπος που καταγραφούμε δε βασίζεται σε ψηφιακά εφέ αλλά σε κλασική κινηματογραφική λογική με σκοπό την διαχρονικότητα.

Η εμπειρία, μας έχει δείξει ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ακολουθούν πιστά την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια.

Έχουμε αποτυπώσει ήθη, έθιμα, οδοιπορικά σε χωριά της Ελληνικής επικράτειας ενώ καταγράψαμε την σπουδαία δουλειά των Πολιτιστικών Συλλόγων όπως επίσης και των πολιτιστικών συναντήσεων.

Ασχοληθήκαμε με τους εθελοντές και τις ευαισθησίες τους, μιλήσαμε με ανθρώπους που διατηρούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, ταξιδέψαμε στο εξωτερικό και βρεθήκαμε στις αλησμόνητες πατρίδες.

Φέραμε όμως και εικόνες από την κοσμοπολίτικη Ευρώπη και αποτυπώσαμε τις λαϊκές μας γιορτές.

Το «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα με 1ο μέσο παρουσίασης στην Κεντρική Μακεδονία την TV100 καθώς και σε 12 περιφερειακά κανάλια. Προβάλλεται επίσης στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο από τη συχνότητα του HELLENIC TV.

ΣΕ 12 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & HELLENIC TV ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.
1. TV 100 Θεσ/νίκη  www.ellastv.gr
2. ΚΑΝΑΛΙ 6 ΞΑΝΘΗ
3. STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΑΜΙΑ (ote tv)**www.ellastv.gr
4. TRT ΒΟΛΟΣ
5. CENTER TV ΚΑΒΑΛΑ
6. ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΣ(ote tv) **www.ellastv.gr
7. ΚΡΗΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ(ote tv)** www.ellastv.gr
8. ΣΥΡΟΣ TV ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
9. FLASH CHANNEL ΚΟΖΑΝΗ
10. BLUE SKY ΑΤΤΙΚΗ(ote tv)** www.ellastv.gr.
11.ΔΕΛΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ(ote tv)** www.ellastv.gr
12. ΙΩΑΝΝΙΝΑ TV .
13.HELLENIC TV LONDON
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ TV ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ELLAS TV ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Οκτώ χρόνια μαζί, συνοδοιπόροι μέσα από το «Πολιτιστικό Ημερολόγιο» γνωρίζουμε τόπους και ανθρώπους, παρουσιάζουμε το πολιτιστικό ανάγλυφο κάθε γωνιάς της χώρας όπως διαμορφώνεται μέσα από την ιστορία. Συνεχίζουμε…

Συντελεστές: Παρουσίαση -παραγωγή Σουζάνα Καζάκα

Φωτογραφία-σκηνοθεσία Ζωή Γανίτη