Ο καλός καιρός βοήθησε σε μια άρτια διοργάνωση στο 16ο Πέρασμα Δραγουντέλι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση υπήρχαν 9 περιπατητικές διαδρομές και μία ποδηλατική. Στο τέλος των διαδρομών με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα ακολούθησαν οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρθενών πρόσφερε φασολάδα σε όλο τον κόσμο.

[metaslider id=83337]

Το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δαλδογιάννης και Κατερίνα Γιουρβαρλάκη. Επίσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Μαλλίνης Ιωάννης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αβραάμ Σαλπτικτίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα. Την διοργάνωση συνέδραμε με κάθε τρόπο η εθελοντική ομάδα Δραγουντέλι, ΟΦΚΑΘ Βάση Ετοιμότητας Σάρτης Σιθωνία Χαλκιδικής

Ο καιρός ήταν σύμμαχος της διοργάνωσης και γι΄ αυτό υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές.Στα 3 χλμ συμμετείχαν 315 άτομα, στα 6,5 χλμ 355 άτομα, στα 8,5 χλμ 55 άτομα, στα 10 χλμ 58 άτομα και στα 17 χλμ 132 άτομα. Στους 153 έφτασαν οι ποδηλάτες για την αντίστοιχη διαδρομή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες ήρθαν από όλη τη βόρειο Ελλάδα, καθώς πλέον όπως τονίστηκε και από τους διοργανωτές και τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής. η περιπατητική εκδήλωση στο Δραγουντέλι έχει πάρει μεγάλη φήμη και είναι ξακουστή σε όλη τη χώρα. Άλλωστε σκοπός της είναι να έρθει ο κάθε επισκέπτης κοντά στη φύση, να γνωρίσει τις ομορφιές τις Σιθωνίας και να περάσει στιγμές χαλάρωσης, ευεξίας και ξεγνοιασιάς. Ο δήμαρχος Κ. Ντέμπλας μίλησε για μια εκδήλωση θεσμό, και δήλωσε ικανοποιημένος για την επαφή που έχει ο κόσμος με τη φύση και το δάσος. Η Μαρίνα Λενιτσά, πρόεδρος του Π.Σ. Παρθενώνα αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν και τόνισε ότι πολλά χωριά από όλη τη βόρειο Ελλάδα έρχεται στη Σιθωνία για το Πέρασμα.