Το νησί Çiçek, που έχει πάρει το όνομά του από τα λουλούδια που ανθίζουν εκεί και είναι διάσημο για το φυτό του νάρκισσου, μια ειδική ποικιλία με όμορφα άσπρα – κίτρινα χρώματα και θεσπέσιο άρωμα, βγαίνει προς πώληση στην τιμή των 20 εκατ. δολαρίων, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον τουρκικών Μέσων, όπως η Hurriyet, που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ.

Πρόκειται για ένα νησί 267.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο υπάρχουν μόλις τρία σπίτια, μαζί με τέσσερα πηγάδια γλυκού νερού, περίπου 2.000 ελαιόδεντρα και κάτι περισσότερο από 3.000 πεύκα και οπωροφόρα δέντρα. Βρίσκεται στη δυτική επαρχία του Μπαλίκεσιρ, απέναντι από τη Λέσβο, και η αμμουδιά του απέχει μόλις 12 μέτρα (!) από την απέναντι ακτή, που είναι το Αϊβαλί.

Το νησί ανήκει σε τρεις οικογένειες: Κατρινλί, Κατερίν και Χατρίλι, ενώ διαθέτει δύο επιστάτες, το ζεύγος Χουσείν Αφατσάν και Αϊσέ Αφατσάν, οι οποίοι διανύουν την έβδομη δεκαετία της ζωής τους και ζουν εκεί επί πολλά χρόνια. Είναι, μάλιστα, γνωστοί στο Αϊβαλί ως «Τούρκοι Ροβινσώνες», καθώς ζουν σε ένα πέτρινο κτίριο που έμεινε όρθιο, από τότε που κατοικούσαν το νησί ντόπιοι Έλληνες πριν από πολλές δεκαετίες.

Σχετικές διαφημίσεις έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο μέσω γραφείων real estate και μένει να φανεί, αν τελικά το νησί Çiçek θα βρει νέο ιδιοκτήτη…

Πηγή: www.huffingtonpost.gr