Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, μετά από πρόσκληση της Ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη στο πλαίσιο της δράσης OPEN DAYS (EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων) που υλοποιήθηκε το διάστημα 8 – 9 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για μια ετήσια διοργάνωση, κατά την οποία, εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία, οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων» αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.

Η πρόσκληση ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν ο κ. Βαλιάνος με την κ. Σπυράκη στην Αρναία, τον περασμένο Μάιο, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατά την οποία έθεσαν τις βάσεις μιας τακτικής επαφής και συνεργασίας για πρωτοβουλίες σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος ιδιαίτερα στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, μαζί με άλλους δημάρχους, είχε την ευκαιρία επαφών και ενημέρωσης σε θέματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών θεσμικών και χρηματοδοτικών μηχανισμών από την κ. Σπυράκη και αξιωματούχους της Ε.Ε..

Είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τον νέο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά επιβεβαιώνοντας στη διάρκεια της συνάντησης, το διαρκές ενδιαφέρον του  Έλληνα Επιτρόπου, για την ιδιαίτερη πατρίδα του Χαλκιδική και για τον Δήμο Αριστοτέλη.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να αλλάξουμε τον Δήμο Αριστοτέλη, αξιοποιούμε κάθε “συμμαχία”, κάθε δυνατότητα πρόσβασης στην τεχνογνωσία, στους πόρους και στις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν να ενισχύσουν και να πολλαπλασιάσουν τις δικές μας δυνατότητες αποτελεσματικής προσφοράς στον τόπο.

Σύντομα οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν έμπρακτα, τους “καρπούς” αυτής της κινητικότητας που έχουμε αναπτύξει προς κάθε κατεύθυνση και στα κέντρα αποφάσεων, είτε των Βρυξελλών, είτε της Αθήνας.»