Η Καλιφόρνια βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς σφοδρές δασικές πυρκαγιές, που ενισχύονται από ισχυρούς ανέμους, έχουν καταστρέψει πολυάριθμα κτίρια στο νότιο τμήμα της Πολιτείας, όπου περιοχές εκκενώνονται και εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

21741946

Μια πυρκαγιά σε έκταση περίπου 16.000 στρεμμάτων, που ονομάσθηκε Saddleridge Fire, εκδηλώθηκε σε συνοικία στο βόρειο Λος Άντζελες γύρω στις 21:00 (τοπική ώρα) χθες, Πέμπτη. Ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν διαταγές για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κέντρα φιλοξενίας δημιουργήθηκαν κατεπειγόντως για να στεγασθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Οι θερμοί άνεμοι, χαρακτηριστικοί αυτής της Πολιτείας, θα συνεχισθούν να εντείνουν τις επικίνδυνες συνθήκες μέχρι σήμερα το βράδυ, προειδοποίησαν οι αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS). Ριπές ανέμου ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές σε δένδρα και γραμμές ηλεκτροδότησης, διευκρίνισαν.

fot2
fot09

Λίγο περισσότερο από 50 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες έχει ξεσπάσει άλλη πυρκαγιά. Ένα ελικόπτερο και περισσότεροι από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ο οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 74 κτίρια, έκαναν γνωστό οι τοπικοί πυροσβέστες στην ιστοσελίδα τος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν θύματα.

Πηγή: protothema.gr