Το 2002 ιδρύθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας η ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ μια καθετοποιημένη μονάδα στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών. Τρία χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε η μονάδα επεξεργασίας και βαθιάς κατάψυξης φρούτων και λαχανικών σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 60.000 τμ, η οποία έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί με τη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής. Η εν λόγω επιχείρηση αποτέλεσε πρόκληση για τον πρώην αντιδήμαρχο Αριστοτέλη και επικεφαλής αντιπολίτευσης σήμερα, Αργύρη Τσακνή, ο οποίος είναι πλέον συνεργάτης και νέο διευθυντικό στέλεχος στην ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του έμψυχου δυναμικού που προωθεί η εταιρεία.

[metaslider id=84666]

Το προφίλ της ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ

Ποιά είναι όμως η ALTERRA SA που παρουσιάζει μια τόσο μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα στη βόρειο Ελλάδα; Το XalkidikiPolitiki επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των Γιαννιτσών και συνομίλησε με τον Ιδρυτή της και με τον υπεύθυνο παραγωγής.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης ανέρχεται στα 26 εκ. ευρώ. “Η Πέλλα επελέχθη ως η κατεξοχήν περιοχή ροδακίνου και κερασιού. Τα λαχανικά εντάχτηκαν στη ντόπια παραγωγή με τη συμβολαιακή γεωργία. Είναι σημαντική η δραστηριοποίηση της μονάδας μας στην περιοχή όπου έχουμε άμεση πρόσβαση στην πρώτη ύλη”, επισημαίνει ο κ. Ρουσσόπουλος. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλές περιοχές στη χώρα μας που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις πρώτες ύλες και να φιλοξενήσουν παρόμοιες μονάδες. Η ΑΛΤΕΡΡΑ ΑΕ είναι κατά 70% εξαγωγική, απευθύνεται τόσο στην εγχώρια, όσο και στις διεθνείς αγορές μέσω του Δικτύου Διανομών που διαθέτει και μέσω των Συνεργατών της. Συνεργάζεται με χώρες όπως η Ιαπωνία, Αυστραλία, βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Λατινική Αμερική.

Τα νέα δεδομένα στις ΗΠΑ και η επιβολή των δασμών πλήττει τον τόσο μεγάλο κλάδο των εξαγωγών, κι όπως τονίζει ο κ. Ρουσσόπουλος αναγκάζονται να στραφούν σε νέες αγορές.

Ο Χάρης Σελίδης, υπεύθυνος παραγωγής της Εταιρείας, παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της παραγωγής, κάνει λόγο για μια προσεγμένη επεξεργασία των τροφίμων που τα καθιστά ανταγωνιστικά ακόμη και απέναντι στα φρέσκα προϊόντα της αγοράς, σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές. “Στα λαχανικά, όλη η αλλυσίδα  τροφίμων ανήκει στην εταιρεία. Πρόκειται για συμβολαιακή γεωργία, και όλη την αλυσίδα από την παραγωγή, τη συγκομιδή, την μεταποίηση κλπ”, τονίζει ο ίδιος.