Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος στο έργο με τίτλο  “Sustainable Agricultural Trade Network in Black Sea Basin”- AgriTradeNet, με αριθμό BSB 383 (Ems code), το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Κοινού Επιχειρησιακού Προγράμματος Black Sea Basin 2014-2020.

Στο ίδιο έργο, του οποίου ηγείται ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν φορείς από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Στόχος του AgriTradeNet είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας των τοπικών παραγωγών των χωρών που συμμετέχουν σ’ αυτό, οι δυνατότητές τους για γεωγραφική πιστοποίηση και αναγνώριση, η δημιουργία δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών οργανώσεων στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και η διακρατική εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε τοπικούς παραγωγούς Παρθένου Ελαιόλαδου, καθώς το Παρθένο Ελαιόλαδο Χαλκιδικής είναι το προϊόν που επιλέχθηκε προκειμένου να λάβει πιστοποίηση με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να συμμετέχετε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 09:00-17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  (Δ/νση: Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος).