Μία εμφάνιση που είχαν καιρό να δουν οι Έλληνες φίλαθλοι από την Εθνική ομάδα παρακολούθησαν οι λιγοστοί φίλοι της «γαλανόλευκης» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και εκείνοι που επέλεξαν να δουν από την τηλεόραση τον νικηφόρο (2-1) αγώνα με αντίπαλο τη Βοσνία.

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο από τα… παλιά. Μια ομάδα που είχε συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε συνοχή στην άμυνα και προσπάθησε να δημιουργήσει, να απειλήσει την αντίπαλη εστία και να φτάσει (επιτέλους) στο πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα του διαβάσματος που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα ο ομοσπονδιακός τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του, αποφασίζοντας να προχωρήσει σε αποκλεισμούς-έκπληξη από την αποστολή της «γαλανόλευκης» για τα παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία, ενώ παράλληλα κάλεσε νέα πρόσωπα που είχαν διάθεση να προσφέρουν.

Το πρώτο δείγμα των δοκιμών του Ολλανδού προπονητή στη Ρώμη ήταν θετικό, αν και η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και έτσι ήρθε η εύκολη (όπως δείχνει μόνο το τελικό αποτέλεσμα) ήττα με σκορ 2-0 στην Ιταλία.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ του αγώνα στο «Ολίμπικο» και εκείνου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Φαν’τ Σιπ υπεραμύνθηκε των επιλογών του, προχωρώντας σε κάποιες κινήσεις που για κάποιους έμοιαζαν αλλόκοτες και αποδεικνύεται στο τέλος πως είχε κάνει την απαραίτητη προεργασία.

Η Εθνική έδειξε πάθος, ομαδικότητα, δημιούργησε ευκαιρίες (25 τελικές / 7 στην εστία και δύο δοκάρια) και τελικά κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη μετά από επτά αγώνες.

Μία νίκη ψυχολογίας, μία νίκη από εκείνες που «φτιάχνουν» τις ομάδες, και δίνει ελπίδα στους Έλληνες φιλάθλους με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η εικόνα των διεθνών που συγκεντρώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την επιτυχία τους όλοι μαζί και εκείνων που ήταν στον πάγκο με το προπονητικό επιτελείο, μόνο αισιόδοξα μηνύματα μπορεί να δώσει.

Μία Εθνική που αδικήθηκε από λάθος επιλογές, όμως οφείλει πλέον να κοιτάξει με διάθεση και όρεξη το μέλλον της και να «χτίσει», έχοντας ως στόχο τις καλές εμφανίσεις, όπως εκείνη με τη Βοσνία και να δημιουργηθεί το πλάνο για να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις με αφετηρία το Κατάρ τον Νοέμβριο του 2022.

Πηγή: sport-fm.gr