Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα είναι η έναρξη του έργου της Α’ φάσης για τις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου που ξεκινά άμεσα. Το έργο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα με την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί η χρηματοδότηση για τις φάσεις που υπολείπονται και στην ουσία θα παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο έργο.

Ειδικότερα το έργο έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και έχει Φορέα Υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Το θέμα αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: “Διενέργεια Διεθνούς, Δημόσιου, Ανοικτού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την «Προμήθεια, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση των προθηκών και λοιπών εκθεσιακών κατασκευών για τη διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου» με κωδικό ΟΠΣ 5008101 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» που εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. CPV: 39154000 – 6  «Εξοπλισμός εκθέσεων»

Η ικανοποίηση που εκφράζεται από τους τοπικούς παράγοντες είναι έκδηλη και δικαιώνει τις προσπάθειες των τελευταίων ετών.