Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου τον υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου και έπειτα οι δυο τους πήγαν να δουν δύο κυπαρρίσια  που είχαν φυτέψει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου κατά την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη το 2013.

Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Καραόγλου και οι συνεργάτες του έδειξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη ορισμένους από τους πίνακες που θα εκτεθούν στην έκθεση Σύγχρονες “όψεις” του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη” είναι ο τίτλος της έκθεσης θρησκευτικής τέχνης που διοργανώνει το ΥΜΑΘ.

Τέλος υπήρξε και μία σύντομη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Εκεί ο Παναγιότατος ενημερώθηκε για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο, στην οποία αποτυπώνονται οι εργασίες αναστήλωσης, συντήρησης και βελτίωσης των υποδομών στα Αθωνικά κτίρια.