Ακόμη δεν έχει έχει πέσει φως πάνω στην υπόθεση του 40χρονου που βρέθηκε νεκρός πάνω σε πλοίο στο λιμάνι Ν. Μουδανιών. Πρόκειται ωστόσο  για το Φ/Γ «ELIZABETH», το οποίο τον Μάιο του 2011 είχε αποπλεύσει από Αμμόχωστο με προορισμό τη Βάρνα Βουλγαρίας, και στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε από το λιμενικό μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής Αγιόκαμπου Πηλίου και χερσονήσου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, βρέθηκε έμφορτο με μεγάλο αριθμό λαθραίων τσιγάρων. Τότε, αμέσως οδηγήθηκε και κατέπλευσε συνοδεία Π.Λ.Σ., για έλεγχο στο λιμάνι Νέων Μουδανιών. Όπως προβλέπεται από τη νομοσθεσία, τόσο το πλοίο όσο και οι 2.700 κούτες λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο.

Από τότε μέχρι σήμερα ωστόσο, το πλοίο έμεινε παρατημένο στο σημείο που οδηγήθηκε στο λιμάνι Μουδανιών χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για την τύχη του. Σταδιακά άρχισε η φθορά και ταυτόχρονα αποτέλεσε εστία μόλυνσης και καταφύγιο για περιθωριακά στοιχεία.

Η Χαλκιδική Πολιτική είχε επισημάνει παλιότερα ότι την ώρα παλαιότερου ρεπορτάζ είχαν βρεθεί άτομα πάνω στο πλοίο.

Η φωτογραφία αποδεικνύει ότι το πλοίο είχε γίνει καταφύγιο διαφόρων ατόμων.

*Η αρχική φωτογραφία είναι σημερινή (20-10-2019)

https://www.xalkidikipolitiki.gr/2019/04/25/vythizetai-paratimeno-ploio-sta-n-moydania-poy-eiche-kataschethei-lathraia-tsigara-video-sok/