Η Οργανωτική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 παρουσίασε το νέο της έμβλημα. Αποκαλύφθηκε σε μια καινοτόμο τελετή στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 δρομείς – με επικεφαλής κορυφαίους αθλητές όπως οι Renaud Lavillenie, Nantenin Keita και Sarah Ourahmoune. Οι αθλητές έτρεξαν σε διάφορα μέρη του Παρισιού και του Σηκουάνα, απεικονίζοντας το περίγραμμα του νέου εμβλήματος.

Το νέο σχέδιο συνδυάζει τρία εμβληματικά σύμβολα που συνδέονται με τον αθλητισμό, τους Αγώνες και τη Γαλλία – το χρυσό μετάλλιο, την Ολυμπιακή και την Παραολυμπιακή Φλόγα και τη Marianne.

Το έμβλημα εμπεριέχει το σχήμα και το χρώμα του πιο όμορφου μεταλλίου όλων για να εκφράσει μία από τις βασικές αξίες του αθλητισμού: προσπάθεια για την αριστεία. Η ίδια δέσμευση θα υπάρχει σε κάθε βήμα που λαμβάνει το Παρίσι για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έχει αναλάβει για την προετοιμασία διαφορετικών, βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς Αγώνων.

Πηγή: hoc.gr