Με τα ταμεία του δήμου καταπιάστηκε από την πρώτη στιγμή ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, θέλοντας να έχει μια εικόνα των εσόδων και των δαπανών του δήμου. Σε δεύτερη φάση έγινε καταγραφή του τεχνικού εξοπλισμού του δήμου, και έπειτα μια νέα κατανομή ως προς το ύφος των αρμοδιοτήτων και το οργανόγραμμα.

Από την πρώτη στιγμή βέβαια προτεραιότητα στάθηκε ο τομέας του τουρισμού όπως φάνηκε και από την πρόσφατη παρουσίαση του Αριστοτελικού Μονοπατιού. Σοβαρό θέμα σε επίπεδο υποδομών σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο είναι οι οδικοί άξονες, οι βιολογικοί στα παραλιακά χωριά και οι υπηρεσίες καθημερινότητας για τους πολίτες. “Πρόκειται για παρεμβάσεις που μπορεί να μην φαίνονται στον απολογισμό μιας δημοτικής αρχής αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους πολίτες”, τόνισε.

Η γραφειοκρατία, οι κακές εργολαβίες του παρελθόντος και οι έκτακτες συγκυρίες, σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο είναι εν ολίγοις τα αίτια που αφήνουν ανολοκλήρωτο το λιμάνι της Ουρανούπολης μέχρι σήμερα, όπως απάντησε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Για το ίδιο θέμα τόνισε με έμφαση ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ολοκληρωθεί το έργο.