Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για φόνο μετά την ανακάλυψη σήμερα των πτωμάτων 39 ανθρώπων σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας. Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ. «Συλλάβαμε τον οδηγό της νταλίκας σε σχέση με το επεισόδιο. Παραμένει υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνές μας».

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση για την καταγωγή των θυμάτων ούτε για το αν επρόκειτο για μετανάστες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του «γι’ αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσεξ».

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε.

«Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.

«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ’ αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».