Στην ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο με παροχή δωρεάν Wi-Fi στόχευσε η δημοτική Αρχή Κασσάνδρας,και σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 70 δήμων που έλαβαν την έγκριση, ανάμεσα τους ο Δήμος Κασσάνδρας,με δεδομένο ότι αυτή η παροχή θα διευκολύνει τους κατοίκους της αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες της να συνδέονται και να επικοινωνούν διαδικτυακά.Να λαμβάνουν ηλεκτρονικά πληροφορίες για την περιοχή και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές εφαρμογές με ευχέρεια.

Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU θα μπορέσει να υλοποιηθεί μέσα από κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ.

Τα κουπόνια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: “Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους αναβαθμίζει την ποιότητα στην τουριστική παροχή της Κασσάνδρας. Η Ε.Ε παρέχει μια σειρά από δυνατότητες στους Δήμους της Ευρώπης και είμαστε έτοιμοι να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου μας”