Η νέα στήλη ξεκινάει τη περιπέτεια της αρχής γενομένης από τον αρχηγό, Γιάννη Μιλκούδη, της κορυφαίας ομάδας της Χαλκιδικής αυτή τη στιγμή, τον ΠΟ Τρίγλιας.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε λίγα λεπτά πριν τη προπόνηση και αναφέρθηκε στις όμορφες στιγμές που ζει εδώ και τέσσερα χρόνια στο σύλλογο της Τρίγλιας, από την προσπάθεια ανόδου στις υψηλότερες κατηγορίες μέχρι και σήμερα.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να σχολιάσει το πρωτάθλημα της Football League και τι κρύβουν οι επόμενες αγωνιστικές για την ομάδα της Χαλκιδικής.

Αναλυτικά:

Για την προσπάθεια ανόδου της Τρίγλιας και την πρωτόγνωρη εμπειρία στη Football League:

«Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα, δυο στο τοπικό Χαλκιδικής, το περσινό πέρασμα από τη Γ’ Εθνική και φέτος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σίγουρα για την Τρίγλια είναι κάτι πρωτόγνωρο και δύσκολο. Να γίνει η σχετική αλλαγή από ερασιτέχνης σε επαγγελματίας σε οργάνωση, σε νοοτροπία δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά στην Τρίγλια γίνετε μεγάλη προσπάθεια τόσο με τον προπονητή που έχει την εμπειρία όσο και με τα παιδιά που ήρθαν και έχουν παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες. Φυσικά, σε όλα συμβάλει και η διοίκηση καθώς έγινε μια επένδυση ώστε η ομάδα να μην είναι περαστική από την κατηγορία. Με τη βοήθεια του προπονητή δουλεύουμε επαγγελματικά και μελετάμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά ώστε να παρουσιαζόμαστε όπως αρμόζει σε κάθε παιχνίδι». 

Η εικόνα στα παιχνίδια ως τώρα της Football League είναι ικανοποιητική, ωστόσο η τύχη δεν σας χαμογελάει στο τέλος. Θεωρείς ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει μια σειρά επιτυχιών;

«Είναι συνδυασμός και απειρίας ως τώρα αλλά και λόγω ατυχιών σχετικά με τους τραυματισμούς. Για παράδειγμα, χάσαμε για όλη την υπόλοιπη σεζόν τον Τσεμπερίδη, ο Ντούγκα ακόμη δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα λόγω τραυματισμού , ο Ευθυμιάδης έχει επίσης τραυματισμό. Όταν είμαστε όλοι δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο. Βέβαια, ακόμη και με τις απουσίες δείχνουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Το στιλ της ομάδας είναι να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και ως τώρα υπερτερούμε των αντιπάλων αλλά χάνουμε στην ουσία. Δουλεύουμε γι αυτό και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Φυσικά, ξεκινήσαμε με δύσκολο πρόγραμμα και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για το σερί νικών». 

Είσαι μέλος της ομάδας τέσσερα χρόνια. Η προοπτική της επαγγελματικής κατηγορίας σε γέμισε με αισιοδοξία;

«Γενικότερα, σε όποια ομάδα πήγαινα στην καριέρα μου καθόμουν για αρκετό καιρό. Μου άρεσε η προοπτική να γίνω και πάλι επαγγελματίας. Το συζήτησα με τον προπονητή μου και τον κύριο Ευγενίου και δεν το σκέφτηκα πολύ. Θέλω να δουλεύω επαγγελματικά και στα 32 μου χρόνια νομίζω πως το χρειαζόμουν και θα το ακολουθήσω».

Τι ξεχώρισες από το πρωτάθλημα της Football League;

«Σχετικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι παίκτες είναι πιο βελτιωμένοι. Δεν πρέπει να αφαιρεθείς σε κανένα σημείο του αγώνα γιατί μπορεί να γίνει φάση από εκεί που δεν το περιμένεις. Χρειάζεται συγκέντρωση 90′. Φυσικά, ξεχωρίζουν και οι μεγάλες ομάδες όπως Καλαμάτα, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Βέροια, Αιγάλεω, Ιωνικός. Όλες είναι με μεγάλες ιστορίες. Εμείς από την άλλη έχουμε να παρουσιάσουμε τον ενθουσιασμό μας και το καλό ποδόσφαιρο και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Τι περιμένεις από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Θεσπρωτό;

«Μπαίνουν πρώτη φορά στο γήπεδό τους, πήραν τον πρώτο τους βαθμό την προηγούμενη αγωνιστική και θα είναι ματς ζωής και θανάτου γι αυτούς, όπως και για μας. Προερχόμαστε από δυο ήττες και θέλουμε τη νίκη. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής».