Ανοίγει και πάλι το κεφάλαιο “Προσφυγικό” και για τη Χαλκιδική λόγω της πρόθεσης που είναι ήδη υπό υλοποίηση από την κυβέρνηση να προωθήσει τους πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα. Η Χαλκιδική δεν βγαίνει εκτός κάδρου συζήτησης παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν κατεξοχήν τουριστικό νομό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήδη έγιναν κάποιες κρούσεις για παραθαλάσσια περιοχή ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε μικρές μονάδες ενώ έχει εκφραστεί και μερίδα ξενοδόχων θετικά στη διάθεση των επιχειρήσεών τους για τη φιλοξενία προσφύγων.

“Το εγχείρημα θα ήταν πολύ δύσκολο και ριψοκίνδυνο”, τονίζει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έμωσης Ξενοδοχείων Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνοντας ότι σε τουριστικές περιοχές τα πράγματα περιπλέκονται πολύ όταν πρόκειται για τόσα ευαίσθητα θέματα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, επίσημη κρούση από φορείς ή το Υπουργείο δεν έχει γίνει για οργανωμένο καμπ προσφύγων στη Χαλκιδική. Όπως υποστηρίζει και ο ίδιος έχουν επισημάνει και στο παρελθόν ότι ο τουρισμός και οι προσφυγικές ροές   δεν πάνε μαζί, οπότε οποιοδήποτε σενάριο θα πρέπει να επανεξεταστεί. Άλλωστε στη γειτονική Πιερία ήδη έχει γίνει κοινή επιστολή βουλευτών, δήμων και άλλων φορέων προκειμένου να ζητηθεί η μη έλευση νέων ροών προσφύγων.

Στο μεταξύ θυμίζουμε ότι στον Πολύγυρο εξακολουθούν να φιλοξενούνται ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.