Στο δημαρχείο Πολυγύρου υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στη Χαλκιδική, Νίκο Χαρδαλιά ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος. 
Μαζί με τον κ. Ζωγράφο ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Δημήτρης Ζαγγίλας όπως επίσης και υψηλόβαθμα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής.
Ο δήμαρχος Πολυγύρου τον ενημέρωσε για τα έργα αντιπυρικής προστασίας του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές περιαστικού δάσους Πολυγύρου, Βάβδου, Δουμπιών και Παλαιόχωρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.742.000 ευρώ, όπως επίσης και για τις ζημιές που υπέστη ο Δήμος κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών της 10ης Ιουλίου 2019.
Ζητήθηκε παράλληλα η αύξηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία του Δήμου, η απλοποίηση των διαδικασιών για έργα πολιτικής προστασίας και έκτακτης ανάγκης καθώς και η χρηματοδότηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, των Δήμων και των εθελοντικών ομάδων, έτσι ώστε να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η πολιτική προστασία των περιοχών.
Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και ελήφθησαν όλες οι διαβεβαιώσεις, ότι με ειδικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα και στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ 2020-2027,η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να χρηματοδοτεί έργα πρόληψης και καταστολής με παράλληλη απλοποίηση των διαδικασιών προγραμματισμού και εκτέλεσης των αναγκαίων έργων, γεγονός το οποίο «μας δίνει ιδιαίτερη ευελιξία και μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Συνεχίζουμε…»