Με λαμπρές εκδηλώσεις τιμήθηκε στην έδρα του δήμου Σιθωνίας τη Νικήτη η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Νωρίς το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του χωριού, ενώ μετά το τρισάγιο στο μνημείο έγινε η κατάθεση των στεφάνων. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής στεφάνι κατέθεσαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Χριστοδούλου για το δημοτικό συμβούλιο, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημητρός για το νομικό πρόσωπο του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μάντζιος για τη δημοτική επιχείρηση, εκπρόσωπος των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στυλιανός Κωστίκας, για την Ελληνική Αστυνομία ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Νικολάου, Φώτης Κλάψας. Το παρών έδωσε και κατάθεσε στεφάνι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κυριακή Μάλαμα. Ακόμα, κατέθεσαν στεφάνια εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος καθώς και μαθητές και μαθήτριες από όλες τις σχολικές βαθμίδες.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κ. Ντέμπλας, με αφορμή την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας κάλεσε την πολιτεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να μην αφήνει τους νέους μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Επιπλέον αναφέρθηκε στους κινδύνους της χώρας μας λόγω των βλέψεων της γείτονος Τουρκίας και υπενθύμισε πόσο σημαντική ήταν η θυσία των ανθρώπων της Εθνικής Αντίστασης.
Ιδιαίτερη στιγμή των εκδηλώσεων ήταν όταν μικρές μαθήτριες του νηπιαγωγείου με θαυμάσιες φωνές απήγγειλαν ποίημα κατά του πολέμου.