Ο μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ένας εκ των πλέον ισχυρών επιχειρηματιών, Ιβάν Σαββίδης είναι το πρόσωπο με το οποίο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις η Τεχνική Ολυμπιακή του ομίλου Στέγγου. 
O ομογενής επιχειρηματίας που έχει κάνει δυνατό… μπάσιμο στην εγχώρια αγορά, θέλει να αγοράσει το ιστορικό ξενοδοχείο, αν και από την πλευρά του τηρείται σιγή ιχθύος, δίχως να επιβεβαιώνεται ή διαψεύδεται το οτιδήποτε.
Μάλιστα τις τελευταίες ώρες και μετά τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντός του φέρεται να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του Πόρτο Καρράς που έχει εισφέρει η κατασκευαστική εταιρεία στην «T.O International Holding Ltd».
Σε αυτό συγκλίνει και η άποψη ότι, ούτως ή άλλως, το ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής ανέκαθεν προσέλκυε Ρώσους επισκέπτες, αγορά την οποία γνωρίζει βεβαίως καλύτερα από τον καθένα ο κ. Σαββίδης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο χώρος των ξενοδοχείων κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι για τον κ. Σαββίδη, μιας και την τελευταία τριετία λειτουργεί το «Μακεδονία Παλλάς» ενώ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει και την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Πού θα κυμανθεί το τίμημα

Ο Ιβάν Σαββίδης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι αποφασισμένος να… τινάξει-κυριολεκτικά- την μπάνκα στον αέρα με την αφορά του «Πόρτο Καρράς».
Λέγεται ότι το τίμημα της αγοράς θα πλησιάσει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις που προγραμματίζονται από τον επιχειρηματία στο ξενοδοχειακό συγκρότημα εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 100 εκατ. ευρώ.
Η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς αποτιμήθηκε στα τέλη του 2018 σε περίπου 395 εκατ. ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να υπολογίζεται η αξία της άδειας ανέγερσης 526 πολυτελών κατοικιών εντός του συγκροτήματος.
Τέλος εκτός του Ιβάν Σαββίδη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενδιαφέρον έχουν επιδείξει η ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, η αμερικανική Hines, η Goldman Sachs με τη Marriott αλλά και Αραβες επενδυτές