Στη γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Δικτύου Πόλεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, των περιφερειαρχών Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστου Μέτιου, του δήμαρχου Αμφίπολης Στέργιου Φραστανλή, και άλλων δημάρχων πόλεων.
Για την εκδήλωση επιλέχτηκε το σπίτι του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή γεγονός που σηματοδότησε τη σημασία της προσπάθειας. “Στόχος μας είναι να συνενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να γίνει γνωστό το Μακεδονικό Όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Μακεδονική Ιστορία και η  κουλτούρα σε όλο τον κόσμο. Πρωταρχικός στόχος ωστόσο, είναι η ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης που 4 χρόνια τώρα έμεινε στα συρτάρια”, τόνισε ο Υπουργός και έκανε λόγο για προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Συγκινημένος δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, καθώς ένα από τα έργα που θα γίνουν στο πλαίσιο της προσπάθειας είναι το μεταλλευτικό Μουσείο Πολυγύρου.
Ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστναλής  ευχαρίστησε τους καλεσμένους τους και μίλησε για την επιθυμία δημιουργίας μιας πολιτιστικής Εγνατίας.
Μεγάλη ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το δίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται σε τομείς όπως το περιβάλλον, ο αθλητισμός και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Οι δήμαρχοι των πόλεων που συμμετέχουν τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους δήμους που συμμετέχουν στο δίκτυο, και αναφέρθηκαν στους κοινούς στόχους. Έδρα του Δικτύου είναι η Αμφίπολη ενώ ανάμεσα στους στόχους του είναι η προώθηση, προβολή, ανάδειξη και ανάπτυξη περιοχών της μακεδονικής γης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, μέσω εφαρμογής συγκεκριμένου προωθητικού σχεδίου.

[metaslider id=86188]