Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Προποντίδας, το οποίο υπέβαλλε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Κυριακή Μάλαμα, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας απέστειλε την αρνητική απάντηση (αρ. πρωτ.: ΠΡ 1363/1949197) της Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., επί του θέματος της παράτασης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων του κτηματολογίου. 
Όπως προκύπτει, η διοίκηση της εταιρίας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις καταστροφές του Ιουλίου στην Νέα Προποντίδα, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχονται ότι μία στις δύο δηλώσεις δεν έχει υποβληθεί. Ταυτόχρονα, όπως τονίζουν “μετά την προθεσμία υποβολής δηλώσεων οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής δήλωσης, επωμιζόμενοι τις όποιες διοικητικές κυρώσεις”, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι “με βάση τα παραπάνω είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε νέα παράταση.”
Η γραφειοκρατική ανελαστικότητα δεν βοηθάει στην προώθηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, ενώ παράλληλα δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών. Θα ήταν χρήσιμο στο πλαίσιο αυτό το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσει την στάση του.