ΠολιτισμόςΧαλκιδική

Σε Πολύγυρο και Μουδανιά «Η Περαστική»

Την Τρίτη και την Τετάρτη

Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας θα «ανέβει» στη θεατρική σκηνή, τόσο στον Πολύγυρο όσο και στα Μουδανιά «Η Περαστική». 

Συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και την επομένη, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου την ίδια ώρα στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι τού κορυφαίου Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Ζαν – Πωλ Ντενιζόν, ιστορικού βοηθού τού Πήτερ Μπρουκ, με το Βραβείο Σκηνοθεσίας 2018, για τις Καρέκλες τού Ιονέσκο  από την  Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου.

Οι Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου (Βλέπε: Βραβείο ερμηνείας 2018 και οι δύο ηθοποιοί,  για τις Καρέκλες τού Ιονέσκο, παραγωγή Θεάτρου Εκστάν) έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Περαστική έκανε παγκόσμια πρώτη στις 23/02/2019, στο θέατρο Εκστάν στην Αθήνα και συνεχίζεται για δεύτερη σαιζόν ξεκινώντας με μια μικρή περιοδεία στη Β. Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας συγγραφέας και μια ηθοποιός είκοσι χρόνια μετά το χωρισμό τους. Κάθε τους σκέψη, κάθε κύτταρο τού  σώματός τους είναι γεμάτα μνήμες και ερωτήσεις.

Σε τι αφιέρωσαν τη ζωή τους; Γιατί;

Αυτές τις ερωτήσεις και άλλες, ο Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαν – Πωλ Ντενιζόν,  μας καλεί να τις  παρακολουθήσουμε σ’ ένα δραματικό και ταυτόχρονα χαρούμενο ταξίδι μέσα από τους ηθοποιούς Γιάννη Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου.

Είναι το ταξίδι ενός άντρα και μιας γυναίκας σε μια συνάντηση  ανάμεσα στο σήμερα και το χθες, ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Μια ιστορία που θέλει να αντιστέκεται στο χρόνο και αγαπάει τη ζωή.

Μιας ιστορία που μας γυρνάει στις επιλογές της ζωής μας… Κάτι περισσότερο από μια απλή ιστορία αγάπης!

Σκηνοθεσία:               Ζαν – Πωλ Ντενιζόν

Μετάφραση:              Ελένη Παπαχριστοπούλου

Μουσική      :                 Γιάννης Κ. Ιωάννου

Σκηνικά-Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη

Φωτισμοί:                  Παναγιώτης Μαζαράκης

Φωτογραφία:              Τούλα Ροδοπούλου

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close