Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος σεφ, Νίκος Κατσάνης που ήταν ο πρώτος που δημιούργησε έναν γαστριμαργικό πόλο στη Χαλκιδική και την έκανε προορισμό για τους… καλοφαγάδες.
Ο βραβευμένος σεφ κηδεύτηκε παρουσία συγγενών, φίλων αλλά και κατοίκων στην αγαπημένη του Άθυτο-παρότι γεννηθείς στην Αυστραλία-, το μέρος δηλαδή όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά τα τελευταία 30 χρόνια.
Ηταν άλλωστε ο δημιουργός των θρυλικών εστιατορίων «Σουσουράδας» και  «Σγουρού Σκατζόχειρου», θεμελιωτής μιας εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας στην κουζίνα της Κασσάνδρας, στην Άθυτο.
Είχε διεθνείς συμμετοχές σε εκθέσεις, δημοσιεύσεις σχεδόν σε όλα τα έντυπα της γαστρονομίας, ήταν σεφ του «Μακεδονικού Χαλβά» και φημιζόταν για τα εξαιρετικά του πιάτα που βασίζονταν σε τοπικά προϊόντα, «διαφημίζοντας» τη δημιουργική απλότητα της ελληνικής, αλλά και της αγιορείτικης κουζίνας την οποία θαύμαζε εξίσου.