Νέα τροπή στην υπόθεση – σοκ του μαχαιρώματος της μητέρας από την 14χρονη κόρη της, στα Καμίνια, δίνει ο σύντροφος του θύματος, αλλά και η άποψη ψυχολόγου.
«Η μικρή είναι ένα θαυμάσιο παιδί. Δεν έπαιζε video games, είναι του αθλητισμού περισσότερο. Η μόνη εξήγηση που έχει δοθεί μέχρι τώρα είναι ότι υπνοβατούσε εκείνη τη νύχτα. Ξύπνησε από τις φωνές της μητέρας της και υπέστη σοκ», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο σύντροφος της 48χρονης μητέρας, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Θριάσιο.
Η άποψη ότι το περιστατικό συνέβη χωρίς να το αντιλαμβάνεται ουσιαστικά η έφηβη ενισχύεται και από τις δηλώσεις ψυχολόγου.
Ψυχολόγος: Δεν είναι απίθανο η υπνοβασία να συνδέεται με βιαίες πράξεις
Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, ο ψυχολόγος Δημήτρης Απατάγγελος το φαινόμενο της υπνοβασίας «μπορούμε να πούμε πως σαν φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο ειδικά όταν συνδέονται με τέτοιες βίαιες πράξεις. Δεν μπορεί όμως να είναι απίθανο».
Το 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στον εισαγγελέα έχει επιστρέψει στο σχολείο της και στις καθημερινές δραστηριότητες και συνήθειές της. Άποψη των ειδικών είναι πως το κορίτσι δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το πρόγραμμά της.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Γιάνναρος τονίζει πως μετά το περιστατικό «ο αρμόδιος εισαγγελέας και ανακριτής αποφάνθηκαν πως το παιδί πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθεί απρόσκοπτα τη σχολική του καθημερινότητα και του επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα για να παρακολουθείται από ειδικό ψυχολόγο».
Ο σύντροφος της μητέρας της 14χρονης βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και όπως λέει «αναρρώνει αλλά δεν επιτρέπει η κατάστασή της επισκεπτήριο ακόμη και αυτό που ζητάει συνέχεια είναι τα δυο της παιδιά. Η εξέλιξη της πορείας της υγείας της 48χρονης κρίνεται ικανοποιητική. Η ίδια ύστερα από ένα πολύωρο χειρουργείο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς τις αμέσως επόμενες ημέρες η 48χρονη μητέρα θα επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της στα Καμίνια.
Το χρονικό της επίθεσης
Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, όταν το ένα από τα δύο δίδυμα κορίτσια πετάχθηκε από το κρεβάτι του, κατευθύνθηκε προς την κουζίνα και άρπαξε ένα μοβ μαχαίρι με λάμα 23 εκατοστών. Στη συνέχεια πήγε στο σαλόνι, όπου κοιμόταν η μητέρα της σε ράντσο και άρχισε να την μαχαιρώνει. Οκτώ φορές κάρφωσε η 14χρονη το μαχαίρι στο σώμα της μητέρας της, πριν η τελευταία αντιδράσει.
Η άτυχη γυναίκα ξύπνησε από τη βίαιη επίθεση που δεχόταν και μέσα στον λήθαργο του ύπνου βρέθηκε σε μία λίμνη αίματος, με την κόρη της ακριβώς από πάνω της να κρατά το μαχαίρι των 23 εκατοστών. Οι φωνές της ξύπνησαν τη δίδυμη αδερφή του 14χρονου κοριτσιού, η οποία παρενέβη, άρπαξε το μαχαίρι από την αδερφή της και ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ.
Η επέμβαση της έτερης 14χρονης ήταν σωτήρια για τη ζωή της μητέρας.
Την ίδια στιγμή, το κορίτσι που είχε μαχαιρώσει τη μητέρα του οκτώ φορές είχε περιέλθει σε κατάσταση σοκ. Μονολογούσε ασταμάτητα τη φράση «Θεέ μου τι έκανα». Αμέσως μετά το ΕΚΑΒ, ειδοποιήθηκε ο σύντροφος της μητέρας, ο οποίος μένει σε κοντινή απόσταση. Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα στο σπίτι της διαφαινόμενης τραγωδίας και παρέλαβε την αιμόφυρτη μητέρα, αλλά και το παιδί, το οποίο ήταν σε κατάσταση σοκ. Η μητέρα μεταφέθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο και η 14χρονη στο Παίδων.
Το κορίτσι συνελήφθη και την εξέτασε παιδοψυχολόγος. Από τα λεγόμενά της στον ψυχολόγο, ήταν φανεό ότι δεν είχε συναίσθηση της πράξης της, τη στιγμή που την έκανε. Ο εισαγγελέας αποφάσισε να την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την αδερφή της, η 14χρονη έπαιζε μέχρι αργά τη μοιραία νύχτα παιχνίδια στο τάμπλετ, γεγονός που ενδέχεται να έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ εξετάζεται αν το παιδί είχε επιδείξει και παλαιότερα αποκλίνουσα συμπεριφορά, ή αν υπνοβατούσε.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η οικογένεια ήταν συγκροτημένη και ποτέ δεν είχε δώσει αφορμές για δεύτερες σκέψεις. Οι γονείς των κοριτσιών, αν και χωρισμένοι, διατηρούσαν άριστες σχέσεις και η 14χρονη που μαχαίρωσε την ίδια της τη μητέρα ήταν μία πολύ καλή μαθήτρια. Ακόμα και οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων που είδαν το παιδί και εξετάζουν την υπόθεση έχουν εκπλαγεί με όσα διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα στα Καμίνια. Η 14χρονη πάντως και σε εκείνους έλεγε συνέχεια ότι δεν θυμάται τίποτε από όσα έκανε.
Πηγή: protothema.gr