«Μιχαήλ πρωτοστάτα τῶν ἄνω τάξεων, Παλαιοχώριον χαίρει ἐπί τῇ σκέπῃ τῇ σῇ καί λαμπρύνεται τρανῶς θείᾳ εἰκόνι Σου…»
Μεγάλη και λαμπρή είναι η σημερινή ημέρα για το Παλαιοχώρι, μιας και πανηγυρίζει ο κεντρικός ενοριακός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Χθες κατά το τοπικό έθιμο μεταφέρθηκε, από τον παλαιό ενοριακό ναό (σήμερα Kοιμητηριακό) του Ταξιάρχου Μιχαήλ, η θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ (15ος αιώνας) στον ενοριακό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις Διάκονον χειροτονία ενός ΑΞΙΟΥ τέκνου του Παλαιοχωρίου, του Ιερομονάχου Αθανασίου (Σφουγγάρου).
Θα ακολουθήσει γιορτή με Κουρμπάνι στην Κεντρική πλατεία και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου θα μεταφερθεί και πάλι στον παλαιό ναό, κατά το τοπικό έθιμο, στον οποίο θα τελεστεί ο Εσπερινός της εορτής της επόμενης ημέρας (Αγίου Νεκταρίου).
«Όλοι οι Παλαιοχωρινοί έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα τοπικά μας έθιμα και παραδόσεις. Τέλος, πολλά συγχαρητήρια στον π. Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελο και Προϊστάμενο του Ναού μας και στους άξιους ιερείς μας για τις εργασίες που είτε ολοκληρώθηκαν (αποστραγγιστικό έργο, ανάδειξη-αμμοβολή της πλευράς του Ιερού Βήματος) είτε βρίσκονται σε εξέλιξη (ανάδειξη-αμμοβολή πλαϊνής όψης).
Χρόνια Πολλά» κατέληξε στο μήνυμά του ο αντιδήμαρχος δήμου Αριστοτέλη, Νικόλας Αυγερινός.