Μετά την έγκριση του ποσού των 750.000 ευρώ,  μέσα από τη χρηματοδοτική διαδικασία του ΕΣΠΑ, για τη πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ορμύλιας, που δημοπρατείται άμεσα, ο Δήμος Πολυγύρου ανακοινώνει τα εξής. Αφού επικυροποιήθηκε η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση Ορμύλιας και Ψακουδίων- την οποία είχε ετοιμάσει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος από τότε που ήταν Νομάρχης- περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη (κόκκινη) επικινδυνότητας πλημυρικών φαινομένων, ο Δήμος πέτυχε την έγκριση του πόσου των 7.368.000 ευρώ με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, για την εκτέλεση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων, τα όποια προβλέπεται να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο για μελλοντικά πλημυρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί ολοκληρωμένο υπόγειο δίκτυο όμβριων υδάτων , με πολλαπλούς υπόγειους αγωγούς οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανοικτό συνδετήριο αγωγό, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ορμύλιας, και θα παροχετεύεται το τελικό προϊόν στο Χαβρία. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Ορμύλιας, αφού δε θα δέχεται πλέον όμβρια ύδατα και θα υπάρξει πλήρης διαχωρισμός όμβριων και λημμάτων. 
Στη συνέχεα για των οικισμό των Ψακουδίων, που διαχέεται από τρεις χείμαρρους, προβλέπεται η κατασκευή 2 κιβωτοειδών αγωγών κλειστού τύπου  για τους 2 χείμαρρους και 1 αγωγό ανοικτού τύπου, οι οποίοι θα υποδέχονται τόσο τα υπόγεια όσο και τα επιφανειακά νερά στέλνοντάς τα στη θάλασσα. Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι αυτό ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη κ. Απ.Τζιτζικώστα  που στήριξε όλο αυτό το εγχείρημα, ώστε να καταλήξει επιτυχώς, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Στόχος του Δήμου η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.