ΕκπαίδευσηΧαλκιδική

Ερώτηση ΚΚΕ για τις χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία της Χαλκιδικής

Την κατέθεσαν οι κ.κ Δελής και Στολτίδης

Ερώτηση για τις χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία της Χαλκιδικής κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι κ.κ Δελής και Στολτίδης.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέρα με τη μέρα σωρεύονται οι χαμένες διδακτικές ώρες στα δημόσια σχολεία, λόγω των χιλιάδων κνών θέσεων εκπαιδευτικών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής που υπάρχουν 50 κενά εκπαιδευτικών γεγονός που συνεπάγεται και την υπολειτουργία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ στο ΕΠΑΛ Αρναίας για τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας, που απαιτούνται 5 εκπαιδευτικοί, δεν υπάρχει κανένας, ενώ λείπουν 3 μηχανολόγοι και 2 ηλεκτρολόγοι. Στο  ΓΕΛ Αγίου Νικολάου δεν υπάρχει Μαθηματικός.

Επιπλέον γονείς και μαθητές του ΓΕΛ Συκιάς είναι ανάστατοι καθώς στο σχολείο στο οποίο φοιτούν 70 μαθητές, διδάσκουν μόλις 4 εκπαιδευτικοί. Το γεγονός των χαμένων διδακτικών ωρών επιβαρύνει όλους τους μαθητές, ιδιαιτέρως τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά στο τέλος της χρονιάς για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να απογυμνώνονται από το απαραίτητο εκπαιδευτικό δυναμικό, ολοένα να αυξάνουν οι χαμένες διδακτικές ώρες και να υποβαθμίζεται η λειτουργία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών, στερώντας από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στη μόρφωση, καταδικάζοντας στην ανεργία και την εργασιακή ομηρία τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τα παραπάνω Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

  • Να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες σε βάρος των μαθητών των της Π.Ε. Χαλκιδικής.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Οι βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close