Με “πυρά” από την πλευρά της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η μείωση των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 12,5% για το 2020. Στη συνεδρίαση έγινε λόγος για αθέτηση της προεκλογικής δέσμευσης του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, πως η μείωση θα ανέρχονταν στο 50% από τον πρώτο χρόνο διοίκησης.
“Μπορώ να αντιληφθώ την πίκρα που έχουν κάποιοι για την ήττα τους στις εκλογές. Αντιπαρέρχομαι τα περί ψεμάτων, τα περί πολιτικής ηθικής. Πίστευα ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν να χάνουν. Ελπίζω ότι ξέρετε να χάνετε, όπως ξέρετε και μαθηματικά. Τέσσερα χρόνια επί 12,5% ίσον 50%”, απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Πρόσθεσε δε πως η διοίκηση εισηγείται οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών “σε κάθε ιδιοκτησία, σε κάθε κατοικία, σε κάθε επιχειρηματική στέγη, σε κάθε κατάστημα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί επιτέλους στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τα ανταποδοτικά τέλη στους μετρόπληκτους. Κάτι που το οφείλει η πόλη μας”.
Την απόφαση της διοίκησης υπεραμύνθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας: “Περήφανα η νέα διοίκηση μειώνει τα δημοτικά τέλη 12,5%. Περήφανα μειώνει τα δημοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα έργα του Μετρό κατά 80% και πολύ περήφανα συνεχίζει τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη στις κατηγορίες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα”.
Ο κ.Κούπκας κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης να μην “εθελοτυφλούν” και να “δουν τι γίνεται σε άλλους δήμους” όπου για το 2020 “δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ