Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα βόρεια πελάγη θα εξασθενήσουν, ενώ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.
Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ήταν το πρώτο crash test
«Ήταν το πρώτο crash test που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Υπήρχαν προβλήματα. Ήταν δύσκολη βραδιά για την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και την Αττική» δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και τα προβλήματα που προκάλεσε η «Βικτώρια» σε περιοχές της χώρας.
«Είχαν προηγηθεί οι εργασίες καθαρισμών, ειδικά στις δυνητικά επικίνδυνες πλημμυρικά περιοχές», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του λίγο πριν από την έναρξη ης σύσκεψης με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ.
«Είχαμε μικρά ζητήματα με απεγκλωβισμούς, κατολισθήσεις και φερτά υλικά. Αντιλαμβάνεστε ότι η πλημμύρα είναι πιο δύσκολη από τη δασική πυρκαγιά. Στη δασική πυρκαγιά μπορεί και να προβλέψεις το περιβάλλον όπου μπορεί να κινηθεί, στην πλημμύρα παίζει ρόλο ακόμη και η τύχη, η συγκυρία, η στιγμή. Όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε πάει με όλα μας τα μέσα και έχουμε κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να έχουμε εκμηδενίσει κάθε περίπτωση να συμβεί το κακό» ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή: real.gr