ΠολιτισμόςΧαλκιδική

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» σε Λάκκωμα και Μουδανιά

Το διήμερο 15 και 16 Νοεμβρίου

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος «Και μη χειρότερα» παρουσιάζει το κλασσικό αριστούργημα του Μολιέρου ‘Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ’, το τελευταίο του έργο μέσα από το οποίο ασκεί κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο:

Ο Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος εδρεύει και δραστηριοποιείται στο Λάκκωμα από το 2003. Αριθμεί 200 μέλη, κυρίως απογόνους προσφύγων από το Σχολάρι της Ανατολικής Θράκης. Διατηρεί τμήματα χορευτικού, παραδοσιακής χορωδίας , αγιογραφίας και διαθέτει Τράπεζα Αίματος προς ανακούφιση των κατοίκων του Λακκώματος και όχι μόνο.

Από το 2018 στους κόλπους του λειτουργεί τη θεατρική ομάδα «Και μη χειρότερα». Αποτελείται από μέλη και μη του συλλόγου, όλοι Λακκωματιώτες που τους ένωσε το μεράκι και η αγάπη για την τέχνη του θεάτρου. Υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου και σκηνοθέτιδος κας Παπαδοπούλου Ειρήνης εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου τους , να ανεβάσουν το κλασσικό αριστούργημα του Μολιέρου ‘ Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ».

Οι παραστάσεις θα δοθούν 15 και 16 Νοεμβρίου, αρχικά στην αίθουσα Θεάτρου και Πολιτιστικού Κέντρου Λακκώματος και στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close