Λαμπρές θα είναι οι φετινές εορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης προετοιμάζει ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και όχι μόνο, θέλοντας να δώσει ευρωπαϊκό αέρα στην «νύμφη του Θερμαϊκού».
Αρχικά στις 7 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους έχει προγραμματιστεί για τις 7 Δεκεμβρίου. Η έναρξη του μουσικού προγράμματος της βραδιάς θα βρει στην σκηνή την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία θα συνοδεύσει την αγαπημένη καλλιτέχνιδα Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Στη συνέχεια η δημοφιλής καλλιτέχνιδα θα ερμηνεύσει κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια της.
Την σκυτάλη θα πάρει το πιανιστικό σχήμα, Piandaemonium, από την καρδιά της πλατείας Αριστοτέλους. 12 πιανίστες με 6 πιάνα θα δημιουργήσουν μια μουσική πανδαισία. Αποκορύφωμα του μουσικού προγράμματος της 7ης Δεκεμβρίου θα είναι τα τραγούδια μιας ομάδας υψίφωνων ερμηνευτών που θα βρίσκονται σε διάφορα μπαλκόνια της πλατείας. Τη βραδιά θα παρουσιάσει ο Θεσσαλονικιός τηλεπαρουσιαστής, Σάκης Τανιμανίδης.
Οσον αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Ελένη Φουρέιρα είναι αυτή που θα είναι η επικεφαλής του καλλιτεχνικού προγράμματος και… εκλεκτή του δήμου.
Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς θα ανοίξουν οι Fortissimo, το διάσημο πλέον ελληνικό κουαρτέτο βιολιών. Μετά την Ελένη Φουρέιρα, τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα αναλάβουν δύο γνωστοί μουσικοί παραγωγοί της Θεσσαλονίκης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Γιάννης Σερβετάς.