Η εταιρία Belterra Investments Ltd συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης και βρίσκονται μία ανάσα από την τελική συφωνία.
Γι΄ αυτή την εξέλιξη μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τέλος του έτους θα πέσουν οι υπογραφές για να αλλάξει η ιδιοκτησία στο Πόρτο Καρράς.
«Είναι σίγουρα μια καλή εξέλιξη. Έχει υπογραφεί ρήτρα εμπιστευτικότητας και προχωράει με έντονους και σίγουρους ρυθμούς για να πάμε στην επόμενη μέρα. Το Πόρτο Καρράς είναι ένα εμβληματικό ξενοδοχείο, μια ιστορία από μόνο του. Είναι το κλειδί στο χέρι για κάθε επενδυτή. Ο κ. Σαββίδης έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόταση για το Πόρτο Καρράς, αλλά δεν γνωρίζω πόσο είναι το πόσο. Μέχρι τέλους του έτους θα έχουμε αλλαγή ιδιοκτησίας. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Villa Galini, τα πέντε αστέρων Meliton και Sithonia και το Village Inn. Διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο. Εγώ δεν έχω επαφή με τον όμιλο και με τους συνεργάτες του κ. Σαββίδη. Εφόσον πάρει το Πόρτο Καρράς θα είναι η μεγαλύτερή του επένδυση. Το Μακεδονία Παλλάς είναι σε μίσθωση. Μια τέτοια επένδυση θα βοηθήσει όλο τον Νομό και την Ελλάδα. Γενικά η περιοχή χρειάζεται δομές. Σας δίνω το παράδειγμα ότι για να πάει κανείς στο αεροδρόμιο Μακεδονία χρειάζεται 2,5 ώρες τουλάχιστον.