Εντατικές προσπάθειες για να ξεκινήσει το μαθητικό πρόγραμμα από τη Δευτέρα (18/11) κάνουν τόσο καθηγητές, μαθητές αλλά και ελάχιστοι γονείς μετά τη καταστροφική κατάληψη στο κτήριο.
Η ανακοίνωσή τους είναι αναλυτική και αναφέρει πως τα έξοδα θα επιβαρύνουν σταδιακά το ταμείο του σχολείου.
Αναλυτικά:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, με προσωπική εργασία και κόστος, βοηθούμενοι από το προσωπικό καθαρισμού του σχολείου καθώς και από ελάχιστους γονείς/κηδεμόνες μαζί με αριθμό μαθητών και μαθητριών, καταφέραμε να καθαρίσουμε και σχετικά να τακτοποιήσουμε το σχολείο.
Σήμερα διεκπεραιώνουμε γραφειοκρατικά θέματα του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας προκειμένου να ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το πρώτο εργαστηριακό 7ωρο μάθημα στο σχολείο.
Με υπολειπόμενες εργασίες της Πέμπτης και της Παρασκευής 14 & 15 Νοεμβρίου αντίστοιχα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, οι υποδομές και ο εξοπλισμός θα καταστούν σε εφικτή λειτουργία από τη Δευτέρα 18 τρέχοντος μήνα.
Πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι ο Δήμος Νέας Προποντίδας δεν θα επιβαρυνθεί με δαπάνη αποκατάστασης των καταστροφών. Το όποιο κόστος θα επιβαρύνει, σταδιακά, το ταμείο εξόδων του σχολείου, μετά από αιτήματα και αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου.
Οφείλουμε, ακόμη, να επισημάνουμε ότι το σχολείο λειτουργεί από την κοινωνία και ανταποδοτικά – προς όφελός της. Είναι γνωστό ότι δέχεται και «ιδιαίτερα – δύσκολα» ανήλικα παιδιά. Πρόκληση και στοίχημα θα παραμένει η παρουσία – παραμονή τους στο σχολείο. Για όσα τουλάχιστον αυτό θα είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προσπαθούμε και αυτό επιβάλλεται να γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις παιδαγωγικές αρχές – κανόνες.
Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι πράξαμε στο ακέραιο το καθήκον μας, όπως και κατά τα επιβαλλόμενα, τις υποχρεώσεις μας προς κάθε Δημόσια Αρχή είτε της Εκπαίδευσης, είτε όποια άλλη (Δημοτική, Αστυνομική, Δικαστική κλπ).
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να το πράττουν στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των καταστροφών.
Οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών