Δήμος ΚασσάνδραςΧαλκιδική

Η Κασσάνδρα στο THESSALONIKI SUMMIT 2019

Η δήμαρχος, Αναστασία Χαλκιά είχε ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό για την περιοχή

Στο κορυφαίο οικονομικό και πολιτικό γεγονός, Thessaloniki Summit, που διοργάνωσε και φέτος ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), συμμετείχε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Στακινό.

Τρεις Πρωθυπουργοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o Μπόικο Μπορίσοφ και ο Ζόραν Ζάεφ, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και business leaders, που συμμετέχουν στο 4ο Thessaloniki Summit 2019, καθορίζουν την ατζέντα των εξελίξεων για τα επόμενα χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και  στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του Thessaloniki summit παρουσιάστηκε το επίσημο σήμα που θα χρησιμοποιείται για τα μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

“Η δημιουργία του σήματος κρίθηκε αναγκαία για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που είχε η Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με την οποία η Βόρεια Μακεδονία μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα «μακεδονικός» κάτι που θα ενθάρρυνε τις πρακτικές του ambush marketing σε βάρος των ελληνικών προϊόντων.
Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό.

Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον”.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά,συνομιλώντας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έθεσε ζητήματα ανάπτυξης της Κασσάνδρας, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας κάτι που ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά αποδέχθηκε και την πρόσκληση της να επισκεφθεί την περιοχή λίαν συντόμως.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Στο πλαίσιο του θεσμού Thessaloniki summit ,είχα την ευκαιρία να θέσω στον Πρωθυπουργό μείζονα ζητήματα ανάπτυξης της Κασσάνδρας με δεδομένο ότι, όταν συζητούμε για το μέλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική γεωστρατηγικά για τον Τουρισμό και την Οικονομία, είναι η Κασσάνδρα.

Παράλληλα συζητώντας  με μεγάλο αριθμό υψηλών προσκεκλημένων εξετάσαμε το ενδεχόμενο συνεργασιών πάντα προς όφελος της Κασσάνδρας, με σκοπό να αναβαθμιστεί περαιτέρω η περιοχή. Χαιρετίζω τον εξόχως σημαντικό αυτό Θεσμό Thessaloniki Summit και συγχαίρω τον Σ.Ε.Β για την άρτια διοργάνωσή του”.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close