Ο Θερμαϊκός Πορταριάς ξανά δημιουργήθηκε και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας Χαλκιδικής. Ο σύλλογος έβαλε σε πρώτο πλάνο τη δημιουργία ομάδας από παιδιά του χωριού και την ανακατασκευή του γηπέδου που φαντάζει εξαιρετικό.
Ο αρχηγός του συλλόγου, Γιάννης Λιτζερίνος(φώτο δεξιά), μιλάει στο Χαλκιδική Πολιτική και ανοίγει τη καρδιά του για την ομάδα που επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια.
Πως νιώθεις που ξανά συστήθηκε ο Θερμαϊκός στο ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής;
«Ο Θερμαϊκός είναι μια ιστορική ομάδα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής και είχε να αγωνιστεί περίπου 4 χρόνια. Θεωρώ πως ήταν μια σωστή κίνηση και έχει χαροποιήσει όλο το χωριό όπως και εμένα».
Φέτος, η ομάδα στηρίχθηκε σε δικά της παιδιά και αυτό θα είναι το πλάνο των επόμενων ετών. Θεωρείς πως μπορεί η ομάδα να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες της Χαλκιδικής;
«Πιστεύω πως έτσι πρέπει να είναι όλες οι τοπικές ομάδες. Να στηρίζονται στα δικά τους παιδιά. Με υπομονή και θέληση για δουλειά με τους σωστούς ανθρώπους η ομάδα σίγουρα μπορεί να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες».
Φτιάχτηκε ένα γήπεδο που θα είναι πανέμορφο. Ανυπομονείς να αγωνιστείς;
«Ήδη μετράμε αντίστροφα για την πρώτη αγωνιστική στο γήπεδο μας. Ανυπομονώ και θέλω όλος ο κόσμος του χωριού να μας στηρίξει».
Τι γνώμη έχεις για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας;
«Σίγουρα υπάρχουν ανταγωνιστικές και αθλητικές ομάδες. Είναι μια κατηγορία που πρέπει να στηρίζετε σε ηλικιακά μικρούς παίχτες ώστε να εξελιχθούν και όσο γίνετε να αναδειχθούν».
Ποια είναι τα όνειρα σου με τον Θερμαϊκό;
«Θα ήθελα ο Θερμαϊκός να κρατηθεί σαν σύλλογος στο πέρασμα των χρόνων και ν επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες όπου του αξίζει».