Το θέαμα ενός ελέφαντα με πολύχρωμο πουλόβερ δεν είναι συνηθισμένο, ωστόσο αυτό ακριβώς απαθανάτισε μια εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών από το καταφύγιο Wildlife SOS Elephant Conservation and Care Centre στην πόλη Mathura της Ινδίας. Μια ομάδα γυναικών από ένα γειτονικό χωριό για να προστατεύσει από το κρύο τους κακοποιημένους ελέφαντες που φιλοξενούνταν εκεί αποφάσισε να τους πλέξει ζεστά ρούχα.
Το αποτέλεσμα ήταν μια oversized κολεξιόν με φολκλόρ πινελιές, για την οποία τα μεγάλα θηλαστικά σίγουρα θα ένιωσαν ευγνωμοσύνη απέναντι στις χωρικές.
Η ιδρύτρια του καταφυγίου, Kartick Satyanarayan, χαιρέτισε, φυσικά, εκείνη τη χειρονομία δηλώνοντας πως «είναι σημαντικό να προστατεύουμε τους ελέφαντές μας από το τσουχτερό κρύο, καθώς είναι αδύναμοι και ευάλωτοι, έχοντας υποφέρει τέτοια κακοποίηση ώστε έχουν γίνει επιρρεπείς σε ασθένειες όπως η πνευμονία». Η ίδια πρόσθεσε: «Το κρύο επίσης επιδεινώνει την αρθρίτιδά τους, ένα κοινό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ελέφαντες που έχουμε διασώσει».
Και αν αυτές οι Ινδές μπήκαν στη διαδικασία ενός μαραθωνίου πλεξίματος για να προστατεύσουν τα μεγάλα θηλαστικά, μας εμπνέουν για μικρές χειρονομίες καλοσύνης προς τα αδέσποτα της γειτονιάς μας, τώρα που μπαίνει ο χειμώνας.
Δείτε την ιστορία εκείνης της εντυπωσιακής χειρονομίας στο παρακάτω βίντεο: