Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες διαβεβαίωσε χθες Τρίτη τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι η κυβέρνησή του θα αποπληρώσει το δάνειο που της χορηγήθηκε, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς η χώρα του πλήττεται από ύφεση.
«Έχουμε καταρτίσει (…) σχέδιο που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε οικονομική ανάπτυξη και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις της Αργεντινής προς εσάς και τους άλλους πιστωτές», είπε ο Φερνάντες στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του.
Όμως «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή περαιτέρω μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς η κατάσταση έχει τεράστια πολυπλοκότητα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι είχε μια «πολύ εποικοδομητική» τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής, η χώρα του οποίου είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει από το 2001.