Σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην περιοχή Βραστάμων – Πλανών – Γοματίου – Ορμύλιας – Μεταγγιτσίου προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι σφοδρές βροχοπτώσεις, που συνεχίζουν να πλήττουν την Χαλκιδική.
Η κυκλοφορία διακόπηκε στον δρόμο Πολυγύρου – Ιερισσού στο ύψος των Βραστάμων λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών ενώ και σε άλλα σημεία του δικτύου παρουσιάζονται προβλήματα όπως στην γέφυρα της Φωτίδας (οικισμός Πλανών), λόγω υπερχείλισης χειμάρρων. Σημειώθηκαν ακόμα κατακρημνίσεις πρανών αλλά και πτώσεις βράχων και κλαδιών δέντρων δυσχεραίνοντας την κατάσταση.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις διαβάσεις ιρλανδικού τύπου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας, όπως αυτή του χείμαρρου Γκριντίση, στο δρόμο Βραστάμων – Ορμύλιας.
Ζημιές μεγάλης έκτασης υπέστη και το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως και πολλά αγροτικά αντλιοστάσια και καλλιέργειες. Αγροτεμάχια και αγροτικοί δρόμοι πλημμύρισαν με τη στάθμη του νερού σε ορισμένα σημεία να ξεπερνά το ένα μέτρο.
Από νωρίς το πρωί με παρέμβαση του Δήμου Πολυγύρου δύο μισθωμένα μηχανήματα ιδιώτη δουλεύουν ασταμάτητα για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Επειδή οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται, ο Δήμος Πολυγύρου καλεί του πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν τις παραπάνω περιοχές.
Στα επικίνδυνα σημεία η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία μέσω παρακαμπτήριων οδών ενώ έχει τοποθετηθεί η απαραίτητη προειδοποιητική σήμανση.