Σε εγρήγορση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τρέχοντα προβλήματα, αλλά και πιθανές επιπτώσεις από το κύμα κακοκαιρίας, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Ο καθαρισμός των δρόμων από τα πεσμένα δέντρα και κλαδιά και η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μέλημα για τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, ο οποίος πλήττεται από ισχυρούς ανέμους.

“ Στη Θεσσαλονίκη είχαμε κυρίως πολύ δυνατούς ανέμους, πολλές πτώσεις δέντρων, αρκετές υλικές ζημίες. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν επιληφθεί, προσπαθώντας να καθαρίσουν δρόμους, για να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Και εγώ και ο κ. Μωυσίδης, αρμόδιος εντενταλμένος σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία, είμαστε σε εγρήγορση, ώστε οτιδήποτε προκύψει να δράσουμε αμέσως και να μην υπάρχει κάτι που να επιβαρύνει την ασφάλεια των πολιτών” δήλωσε ο κ. Ζέρβας. 


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε μάλιστα στον ελαφρύ τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα, σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα, από πτώση κλαδιών λόγω των ισχυρών ανέμων, εκφράζοντας τη λύπη του για το ατυχές συμβάν κι επισημαίνοντας παράλληλα πως δόθηκε εντολή ώστε οι εργαζόμενοι της καθαριότητας να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πάρκα και δρόμους, όσο επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

“ Αμέσως μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το χτύπημα ήταν στο κεφάλι, έγινε ένα ράμα, ειναι πολύ καλά στην υγεία της, εκφράζω τη λύπη μου για το ατυχές συμβάν” είπε ο κ. Ζέρβας υπογραμμίζοντας ότι “ από τον αρμόδιο υπεύθυνο τον κ. Ζεϊμπέκη ζητήθηκε από όλους τους επόπτες να καλέσουν τους εργαζόμενους της καθαριότητας στις εποπτείες και να μην βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία”.

Όλα τα σχολεία στο δήμο Θεσσαλονίκης λειτούργησαν σήμερα κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ