Υπό κατάληψη τελεί πλέον το Γενικό Λύκειο Πευκοχωρίου, με τους μαθητές που αποφάσισαν κάτι τέτοιο να επιθυμούν την προβολή των αιτημάτων τους και την παρακίνηση της τοπικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το 15μελές του ΓΕΛ τα αιτήματα των μαθητών είναι τα εξής:
«Η παρούσα κατάληψη έχει ως στόχο να προβάλει και να παρακινήσει την τοπική κοινωνία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το ΓΕ.Λ. Πευκοχωρίου βρίσκεται σε μία  ζώνη μεταξύ συναύλισης και χώρους κοινής χρήσης με το Γυμνάσιο Πευκοχωρίου. Αυτό προκαλεί διάφορα προβλήματα τόσο λειτουργικά όσο και διαδικαστικά.

Πρώτιστος, οι ανάγκες που έχουν οι μαθητές του λυκείου διαφέρουν κατά μεγάλο ποσοστό από αυτές του γυμνασίου, για παράδειγμα το κλείδωμα της εξωτερικής καγκελόπορτας. Αυτή η πράξη από την σκοπιά του γυμνασίου είναι απαραίτητη για την διασφάλιση της προστασίας των μαθητών όμως εμείς, λόγω της έλλειψης αιθουσών που έχουμε, διασχίζουμε τον δρόμο για να πάμε στις αίθουσες τις οποίες έχετε μισθωμένες, οι οποίες δυστυχώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές για σχολικές αίθουσες,και, ιδιαίτερα στα διαλείμματα μικρότερης χρονικής διάρκειας, η πόρτα έχει κλειδώσει και χάνεται πολύτιμος χρόνος συνεχώς.

Επιπρόσθετα, δεν υπάρχουν χώροι πολλαπλών χρήσεων όπως και κάποιου είδους αμφιθέατρο ή αίθουσα για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων που θέλει να πραγματοποιήσει η σχολική κοινότητα. Επεκτείνοντας την προσοχή σας θα παρατηρήσετε ότι δεν έχουμε τα απαραίτητα εφόδια για την προετοιμασία των υποψηφίων για τα τμήματα ΤΕΦΑΑ καθώς και των αστυνομικών και στρατιωτικών σχολών, η οποία θα μπορούσε να γίνεται από τους καθηγητές της φυσικής αγωγής αφού είναι πλήρως εκπαιδευμένοι.

Τέλος, το σχολείο μας έχει γενικότερο πρόβλημα στο πλήθος των υπαρχουσών αιθουσών. Παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι το τμήμα του Α’1 κάνει μαθήματα στην αίθουσα πληροφορικής και όποτε χρειάζεται να γίνεται χρήση τόσο από τμήματα που κάνουν πληροφορική όσο και από τμήματα που θέλουν να κάνουν εργασίες οι μαθητές θα πρέπει να μετακινούνται συνεχώς.

Ο λόγος που προβήκαμε στη διαμαρτυρία με τη μορφή κατάληψης είναι διότι δεν υπήρξε ανταπόκριση για τα ζητήματα δια της διπλωματικής οδού. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας».