ΓενικάΚόσμος

Συνελήφθη ο πρώην διευθυντής διοίκησης και οικονομικών της Ι.Α. Αμερικής

Για υπεξαίρεση χρημάτων της Αρχιεπισκοπής

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο Τζέρι Δημητρίου, πρώην εκτελεστικός διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με κατηγορίες για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών και κατάχρησης της πιστωτικής κάρτας της Αρχιεπισκοπής για προσωπική του χρήση και έξοδα.

Πέρα από την κατάχρηση της πιστωτικής κάρτας οι αιτιάσεις που αναφέρονται το κατηγορητήριο με αριθμό 19 MAG 11034 είναι και «υπεξαίρεση για αύξηση του μισθού του».

Ο κ. Δημητρίου υπηρέτησε στη θέση αυτή επί 17 και πλέον χρόνια επί Αρχιεπισκοπίας του πρώην Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος αναγκάσθηκε να τον απολύσει έπειτα από τις αποκαλύψεις του «Ε.Κ.» για την οικονομική ακαταστασία στην Αρχιεπισκοπή η οποία ως γνωστόν οδήγησε στην ολοκληρωτική πτώχευση, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί η Αρχιεπισκοπή να υποθηκεύσει τα κτίρια των γραφείων της στο Μανχάταν για $7,5 εκατομμύρια δολάρια για τη λήψη δανείου από την Τράπεζα Alma Bank.

Τονίζεται πως είναι ο δεύτερος πρώην ανώτερος υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος παραπέμπεται για οικονομική υπεξαίρεση. Προηγήθηκε ο Γεώργιος Παπαδάκος, ο οποίος όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» δήλωσε ενοχή και του οποίου η ποινή αναγγέλθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητρίου είχε υπό τις αρμοδιότητές του τη διοίκηση της Αρχιεπισκοπής, ενώ όπως αποδείχτηκε φαίνεται ότι δρούσε ανεξέλεγκτα.

Πηγή: Romfea.gr

Σχετικά άρθρα

Δείτε επίσης

Close
Back to top button
Close