Για ένα τρίμηνο περίπου βιντεοσκοπούσε νεαρή φοιτήτρια επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης που είναι μάλιστα και μέτοχος σε γνωστή εταιρεία ένδυσης.
Το διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μισθωνόταν στη νεαρή φοιτήτρια τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες, συγκεκριμένα από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη και εκεί ο δράστης είχε εγκαταστήσει κρυφή κάμερα.
Η ένοικος, κάποια στιγμή, διαπίστωσε ότι πάνω από την κρεβατοκάμαρα, εξείχε ένα εξάρτημα, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα στον τοίχο. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ειδοποιήθηκε από την ένοικο να πάει στο διαμέρισμα προκειμένου να τον ενημερώσει για το αντικείμενο που μόλις είχε εντοπίσει. Εκείνος πηγαίνοντας στο διαμέρισμα την διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για εξάρτημα από το σύστημα συναγερμού, όμως η νεαρή φοιτήτρια φάνηκε δύσπιστη και έτσι κάλεσε έναν γνωστό της, ο οποίος γνωρίζει από ηλεκτρολογικά.
Το ίδιο πρόσωπο, εξετάζοντας προσεχτικά το εξάρτημα, διαπίστωσε ότι κάθε άλλο παρά αποτελεί μέρος του συστήματος συναγερμού, αλλά πως πρόκειται για μια κρυφή κάμερα που είχε τη δυνατότητα να καταγράψει χωρίς ήχο αλλά με εικόνα την οποιαδήποτε κίνηση, ακόμη και με κλειστά τα φώτα.
Η κοπέλα απευθύνθηκε στην αστυνομία, ο επιχειρηματίας δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου όμως μετέβη ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα.
Η κάμερα κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν κατέγραφε ή όχι την προσωπική ζωή της νεαρής φοιτήτριας.