Περιτρυγυρισμένη από διόδια θα είναι σε λίγο χρονικό διάστημα η πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλάζοντας κατά πολύ την κατάσταση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. 
Ηδη εδώ και δέκα ημέρες περίπου ξεκίνησαν να λειτουργούν την Τετάρτη στο Ωραιόκαστρο, αποτελώντας τον πρώτο από τους νέους σταθμούς που τίθεται σε λειτουργία στην Εγνατία Οδό.
Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ανοίξουν δυο νέοι μετωπικοί σταθμοί στον οδικό άξονα, ενώ το νέο έτος την εμφάνισή τους θα κάνουν και τα πλευρικά διόδια, 43 συνολικά στον αριθμό.
Συνολικά 18 θα είναι οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό. Έως τις 20 Νοεμβρίου λειτουργούσαν 13 σταθμοί στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού, όμως με το σταθμό στο Ωραιόκαστρο αυξήθηκαν σε 14.
Τη μεγαλύτερη ροή οχημάτων από όλους τους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού αναμένεται να έχει ο σταθμός «Θεσσαλονίκης» (Ωραιοκάστρου).
Μέχρι πρότινος την πρώτη θέση σε κίνηση οχημάτων είχε ο σταθμός Μαλαγάρων με μέσο ημερήσιο φόρτο 29.000 – 30.000 οχήματα. Τον αριθμό αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα σπάει ο νέος σταθμός στο Ωραιόκαστρο με 35.000 οχήματα την ημέρα.