Έχοντας σε πρώτο πλάνο τους δημότες αλλά και όλη την Χαλκιδική, ο Δήμος Πολυγύρου θα αποκτήσει δυο ειδικά καθίσματα αιμοκάθαρσης και χημειοθεραπείας με τα αντίστοιχα τραπέζια, αλλά και δυο απινιδωτές.
Παρακάτω, η αναφορά γίνεται από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, για τις κινήσεις του Δήμου στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων.
«Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων, που αναπτύσσει η Δημοτική αρχή του τόπου και μετά από αίτημα μου, προς το νέο διοικητή του Αγίου Όρους και ιδρυτή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου « ΑΙΓΕΑΣ», κο Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα, ο Δήμος Πολυγύρου θα αποκτήσει δύο ειδικά καθίσματα αιμοκάθαρσης και χημειοθεραπείας με τα αντίστοιχα τραπέζια τους, καθώς επίσης και δύο αυτόματους φορητούς απινιδωτές.
Η εν λόγω δωρεά έγινε ομόφωνα δεκτή από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και στο σημείο αυτό εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τις δημόσιες ευχαριστίες μας τόσο στην Εταιρεία «ΑΙΓΕΑΣ», όσο και προσωπικά στον κο Μαρτίνο, ευχόμενοι η παραπάνω δωρεά να είναι η αρχή μιας κοινωνικά όμορφης και απαραίτητης συνεργασίας, έτσι ώστε να συμβάλλουμε δυναμικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.
Στο επόμενο διάστημα ο Δήμος μας, θα προβεί σε διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων, για να αποκτήσουμε πιστοποιημένους- εκπαιδευμένους πολίτες στη χρήση των απινιδωτών και την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή.
Όλα τα μπορούμε, μαζί όμως.
Συνεχίζουμε»