ΓενικάΧαλκιδική

Διοργάνωση σεμιναρίου από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του και αναβάθμισης των υπηρεσιών των επιχειρήσεων, σε συνεργασία με την εταιρία KICKAD ΜΟΝ. ΙΚΕ διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, συνολικής διάρκειας 12 ωρών με θέμα:

   α) Πέμπτη 12/12/2019       «Βελτίωση της διαπροσωπικής επικοινωνίας για 

      12:00 – 18:00                           αποτελεσματικότερες πωλήσεις»

Εισηγητής: καθ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας

 β) Παρασκευή 13/12/2019       «FOOD & BEVERAGE Cost Control Θεωρία +

                12:00 – 18:00                               Πράξη (WorkShop

Εισηγητής: Αντώνης Παρούσης, Καθηγητής food & beverage management

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής (Πολυτεχνείου 58, Πολύγυρος, 2ος όροφος) και απευθύνεται σε: Ιδιοκτήτες και διευθυντές επιχειρήσεων, υπεύθυνους πωλήσεων, στελέχη marketing και σε οποιοδήποτε υπάλληλο επιχείρησης ασχολείται με την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών

 Στο πρώτο σεμινάριο αναλύονται :

  • Η έννοια της επικοινωνίας στην καθημερινότητα.
  • Ο τρόπος του πώς να το πείτε, στον άλλο, την κατάλληλη στιγμή, αναλόγως του χαρακτήρα του για να το ακούσει ευχάριστα και να «αγοράσει».
  • Όλη η διαδικασία της επικοινωνίας, τα λάθη που κάνουμε και ο αποπροσανατολισμός από το στόχο.

Στο δεύτερο σεμινάριο αναλύονται :

Τα  περί Κοστολόγησης

  • Υπολογισμός κόστους πρώτων υλών (Food Cost)
  • Υπολογισμός μεικτού κέρδους (Gross Profit)
  • Υπολογισμός σταθερών εξόδων – Εργατικά / Λειτουργικά κόστη (Fixed Costs)
  • Ανάλυση Νεκρού Σημείου (Break Even Analysis)

Περί Τιμολόγησης

  • Τα 4 Βήματα τιμολόγησης
  • Κατανομή & Εξάπλωση τιμών στον κατάλογο (Price Spread / Price distribution)
  • Αντιλαμβανόμενη αξία σε σχέση με την τιμή (Value for Money)
  • Μηχανική Μενού (Menu Engineering Analysis) – Ανάλυση κερδοφορίας & δημοτικότητας ειδών καταλόγου

Εφαρμογή της θεωρίας με τη βοήθεια του “CostoMenu” – online πλατφόρμας κοστολόγησης συνταγών και μενού – και αναλυτική παρουσίασή του.

 Παρακολουθώντας και τα δύο σεμινάρια, και εφαρμόζοντας τις γνώσεις τις οποίες θα αποκτήσετε θα οδηγηθείτε γρήγορα σε αύξηση πωλήσεων και μείωση του κόστους.

 Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις συμμετοχής.

Βασική προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο είναι η τακτοποίηση των οφειλόμενων συνδρομών τους προς το Επιμελητήριο. (πληροφορίες για τις οφειλόμενες συνδρομές των επιχειρήσεων στο Μητρώο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής 2371024200-24300).

 Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου: https://www.epichal.gr/chalkidiki/articles/article.jsp?context=103&categoryid=6999&articleid=10301 και πρέπει να σταλεί στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από την επιχείρηση το αργότερο έως τη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close