Ενημερωτική καμπάνια για τους δημότες ξεκινά ο Δήμος Κασσάνδρας με θέμα  την ορθολογική διαχείριση και απόθεση μπαζών, προκειμένου να διατηρηθεί η Κασσάνδρα καθαρή.
Δυστυχώς ως τώρα, σε πολλές περιπτώσεις, παρατηρήθηκε απόθεση μπαζών σε μη αδειοδοτημένους χώρους,  χωρίς τη χρήση σκαφών από αδειοδοτημένους επαγγελματίες του είδους.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας του Δήμου θα αναφέρονται ρητά και  οι ποινικές ευθύνες που θα αντιμετωπίσουν όσοι δημότες δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες για ορθολογική διαχείριση των μπαζών.
Σημειώνεται δε,ότι δεν υποχρεούται από καμία Διάταξη ο Δήμος να προχωρά σε αποκομιδή  των μπαζών από ιδιωτικές   κατασκευές  και κατεδαφίσεις,ούτε και να καθαρίζει του παράνομους (ΧΑΔΑ) από την παράνομη απόθεση τους.
Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: “Με αποφασιστικότητα ξεκινούμε μια ενημερωτική καμπάνια που δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια για να γνωρίζουν οι δημότες ακριβώς τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τη διαχείριση μπαζών και οικοδομικών υλικών. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλοι οι δημότες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες καθώς ο στόχος μας είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την καθαρή Κασσάνδρα”.